V ponedeljek, 11. decembra 2023 so se učenci 5. in 6. razreda z učitelji odpravili na drugi konec Slovenije, v občino Kostel.

Ob prihodu so najprej spoznali pravila in potek dela, potem pa, takoj po kosilu, že opravili prvi preizkus plavanja v bazenu Delnice.

Zvečer je bil še pohod z lučkami po vasi Fara, priprava na spanje in počitek.

Utrinki prvega dne

V torek se je dan začel z zajtrkom, sledila je vožnja z avtobusom, preko reke Kolpe, v Delnice in urjenje plavanja glede na razvrstitev iz prvega dne. Skupine so vodili učitelj Sašo, učiteljica Špela, učitelj Alan, pozneje pa še učiteljica Darja in učitelj Marjan.

Po dobrem kosilu in počitku je sledil ogled Prirodoslovnega muzeja Kaštel Zrinskih. Do njega je bilo potrebno priti peš. Po okrog 45 minutah hoje je sledil ogled zanimivega muzeja. Spoznavali smo živali v vodi, v gozdu, kamnine in rastlinje ter ptice. Zvečer je učitelj Marjan predstavil Kaštel z okolico.

Utrinki drugega dne

Sreda je z dežjem prinesla  spremembo dejavnosti. Po dopoldanskem plavalnem tečaju, smo se v domu urili   v lokostrelstvu in drugih igrah, nekateri a so izvedli tudi nogometni turnir. Zvečer je učitelj Alan pripravil plesno koreografijo in učenci smo izvedli kratke nastope.

Pred koncem dneva smo še napisali razglednice domačim.

Vsak večer pridno beležimo dnevnik in se poskušamo čim več naučiti.  Ugotavljamo, kako lepa je Slovenija.

Utrinki tretjega dne

Predzadnji dan nam je vreme služilo. Najprej smo se ponovno odpeljali v Delnice, na bazen. Ob našem vstopu smo videli mlado plavalko iz Plavalnega kluba Delnice, ki je imela še zadnji trening za prvenstvo v Rijeki. Bili smo navdušeni, ko smo jo opazovali, kako plava vse tehnike, ki smo se jih tudi mi učili: prsno, kravl, hrbtno in celo delfin. Po dopoldanskem plavalnem tečaju smo imeli nekaj časa za pripravo predstavitve sobe za zvečer. Po kosilu pa smo preizkusili svoje spretnosti v adrenalinskem parku in na zip-line. Bilo je zelo zanimivo.
Zvečer pa so se najprej z različnimi nastopi predstavile sobe, sledil je ples. 

Utrinki četrtega dne

Seveda vmes nismo pozabili spakirati kovčkov, saj smo se v petek, takoj po uspešnem preverjanju plavanja in kosilu odpravi proti domu.

Utrinki petega dne

(Visited 728 times, 1 visits today)